LOPPUSYKSYN KONSERTIT MYYNNISSÄ

18.10.2021

Kymi Sinfoniettan loppusyksyn konsertit marraskuun alusta jouluun saakka ovat tulleet myyntiin. Orkesteri virittäytyy lyhyellä aikavälillä jopa hengästyttävän monipuolisesti moniin erilaisiin tunnelmiin: luvassa on eksoottisia sävyjä, huumoria, virtuoosivoimaa sekä jouluisia säveliä peräti kahden konsertin voimin.

Konsertit toteutetaan edelleen turvavälein niin, että yksittäisen tai samaan seurueeseen kuuluvien henkilöiden etäisyys toisiin kuulijoihin on noin yksi metri (yksi istumapaikka välissä). Marraskuusta 2021 lähtien siirrytään muutoin normaaleihin konserttikäytäntöihin: konsertit järjestetään klo 19 ja ne ovat normaalipituisia. Myös väliaika otetaan käyttöön. Asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisuus on huomioitu edelleen, kasvomaskien käyttöä ja lähikontaktien välttämistä suositellaan jatkossakin vahvasti. Orkesteri pyytää yleisöä tutustumaan päivitettyihin turvallisuusohjeisiin kotisivuillaan (www.kymisinfonietta.fi).
 

MONIPUOLISTEN TUNNELMIEN JA TUNTEIDEN KIRJO – LUVASSA EKSOTIIKKAA, HUUMORIA, VIRTUOOSISTA TAITURUUTTA JA  JOULUN TUNNELMAA

Marraskuun 4. ja 5. päivän konsertti on vahvojen ja värikylläisten tunteiden ja tarinoiden musiikillinen kokonaisuus. Konsertti on kymenlaaksolaisnäkökulmastakin katsottuna todellinen tapaus, sillä sen keskiössä on kouvolalaislähtöisen Arttu Takalon uuden teoksen Kaksoiskonserton lyömäsoittimille ja vibrafonille kantaesitys. Takalo on multimuusikko ja säveltäjä, taidokkaana vibrafonistina hän toimii myös säveltämänsä teoksen yhtenä solistina. Kymi Sinfoniettalle luodun sävellyksen toisena solistina on monien arvostettujen yhtyeiden riveistä tuttu, laaja-alaisesti lyömäsoittimet hallitseva virtuoosi Tapio ”Mongo” Aaltonen. Konsertissa kuullaan myös venäläissäveltäjä Rimski-Korsakovin taianomainen Šeherazade Jani Kyllösen sovituksena. Konsertin johtaa Erkki Lasonpalo.

Klarinetin velho, Kari Kriikku, saapuu Kymenlaaksoon 10. ja 11. marraskuuta yleisön pyynnöstä. Hänen Bizarre Bazaar -konsertistaan ei huumoria eikä eksoottisia sävyjä puutu.  Bizarre Bazaar on musiikillinen ”itämainen tori”, jonka kojuissa pohjalainen vakavuus yhdistyy itäeurooppalais-arabialaisiin tunnelmiin. Hengästyttävissä rytmeissä kuullaan vaikutteita klezmeristä, tangosta ja fadosta. Matkaa tehdään mm. Ranskassa, Saksassa, Unkarissa, Italiassa ja Romaniassa. Vauhti, huumori ja musiikilliset yllätykset takaavat viihdyttävän illan.

Marraskuun lopun ”Säkenövää joulua!” on odotettu hyvänmielen konsertti, joka osoittaa, että joulumusiikista on moneksi. Laulusolisteina ovat Suomi-soulin kruunaamaton kuningas Sami Saari ja  monista television musiikkiohjelmistakin tuttu Jenni ”Jepa” Lambert. Kapellimestarina on pasunisti Antti Rissanen, joka vastaa myös konsertti-illan sovituksista. Pehmeästi svengaavat joulun klassikot ja vähän rokkaavammat versiot vanhoista suosikeista Kymi Sinfoniettan ja huippuartistien seurassa - siinä takuuvarma kombinaatio joulutunnelman nostattamiseen.                                                                                                                                                  

Joulukuun alun Virtuoosivoimaa!-sinfoniakonsertti on täynnä suuria tunteita ja virtuoosista taituruutta. Säveltäjä Kalevi Aho on hyödyntänyt sellon upeat mahdollisuudet nyt kuultavassa toisessa sellokonsertossaan. Konserton virtuoosinen energia syttyy henkiin yhden kansainvälisesti kysytyimmän suomalaissellistin, Jonathan Roozemanin käsissä. Felix Mendelssohn ja Fanny Hensel-Mendelssohn olivat paitsi sisaruksia, myös työpari, jota yhdisti valtava musiikillinen lahjakkuus. Konsertissa kuullaan teokset heiltä molemmilta – Fannylta alkusoitto ja Felixiltä 3. sinfonia.  Konsertin johtaa Olari Elts. Kymi Sinfonietta myös levyttää Kalevi Ahon 2. sellokonserton BIS-levy-yhtiölle.

Syyskausi päättyy joulukuun puolivälissä tunnelmallisesti barokkijoululaulujen parissa. Moni meille suomalaisille rakkaista joululauluista juontaa juurensa jo vuosisatain takaa. Esimerkiksi Heinillä härkien kaukalon on Ranskasta, ja Enkeli taivaan itseltään Martti Lutherilta. Nokkahuilutaiteilija Sini Vahervuo, cembalotaiteilija ja orkesterinjohtaja Matias Häkkinen sekä kitara- ja ukuleletaiteilija Jarmo Julkunen saapuvat Kymi Sinfoniettan vieraiksi yhdessä tenori Jussi Salosen kanssa. Konsertti juonnetaan, ja yleisö pääsee myös mukaan laulamaan. Joulukuun puolivälissä kuultava konsertti toteutetaan yhteistyössä Ensemble Nylandian kanssa, se on Matias Häkkisen vuonna 2009 Helsingissä perustama nuoren sukupolven barokkimuusikoiden yhteenliittymä.

Orkesteri toivoo, että mahdollisimman moni asiakas ostaisi lippunsa Ticketmaster-verkkopalvelun kautta. Tarvittaessa lipun voi lunastaa orkesteritoimistosta (Kotkankatu 7, Kotka, puh. 05 234 4891), Kuusankoskitalon ja Manskin (auki tiistaisin osoitteessa Kauppalankatu 6-8, Kouvola) ennakkomyyntipaikoista sekä konserttitalojen lipunmyyntitiskiltä ennen konserttia. Suosittelemme korttimaksua käteisen sijaan. Ennakkomyyntipaikoissa tulee noudattaa turvavälejä ja hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.