KYMI SINFONIETTAN LOKAKUUN LOPUN KONSERTTI ON TULLUT MYYNTIIN – VIERAANA MONIEN ROOLIEN OLLI MUSTONEN

23.09.2021

Kymi Sinfoniettan mielenkiintoinen syyskausi jatkuu liveyleisön edessä. Ensi viikon Mozartin rakastetuimmat ja keskiviikon 13.10. Red House! Aaltoja! -konsertin lisäksi nyt myynnissä ovat myös 20. ja 21. lokakuuta kuultavat, pianisti ja kapellimestari Olli Mustosen luotsaamat konsertit Kotkassa ja Kouvolassa. Kymi Sinfoniettan syyskauden konsertit ovat tulleet myyntiin vaihe kerrallaan, sillä orkesteri seuraa herkeämättä koronatilanteen kehittymistä ja yleisötilaisuuksia koskevien kokoontumisrajoitusten ja turvavälisäädösten purkamista. Muuttuva tilanne vaikuttaa oleellisesti mm. myynnissä olevien lippujen määriin. Syyskauden kaikki loput konsertit marraskuun alusta lähtien pyritään saamaan myyntiin yhdellä kertaa viimeistään lokakuun alussa.

Kymi Sinfoniettan kaikki kolme nyt myynnissä olevaa konserttia aikavälillä 29.9.-21.10. toteutetaan edelleen turvavälein niin, että yksittäisen tai samaan seurueeseen kuuluvien henkilöiden etäisyys toisiin kuulijoihin on noin yksi metri.  Konserteissa toteutetaan edelleen tartuntatautilain yleisiä hygieniavaatimuksia, joilla parannetaan asiakas- ja yleisötilojen terveysturvallisuutta. Lisäksi konserteissa huomioidaan muut terveysturvallisuutta parantavat käytännöt, kuten kasvomaskien käyttö ja lähikontaktien välttäminen.  Konserttisaleihin (Kotkan konserttitalo ja Kuusankoskitalo) otetaan seuraaviin jo myynnissä olevaan kolmeen konserttiin noin yhden metrin turvavälein alle 300 henkilöä. Konserttien liput ovat paikkanumeroituja. Konserttisalit on jaettu katsomolohkoihin ja konsertteihin pääsy tapahtuu useasta eri ovesta koronaturvallisuus huomioiden ja ruuhkia välttäen. Tiloja siivotaan tehostetusti tilaisuuksia varten ja turvavälejä ja kasvomaskien käyttöä valvotaan. Orkesteri pyytää yleisöä tutustumaan päivitettyihin turvallisuusohjeisiin kotisivuillaan (www.kymisinfonietta.fi).

3 X Olli Mustonen

Kymi Sinfoniettan nyt myyntiin tullut konsertti kuullaan keskiviikkona 20.10. klo 19 Kotkan konserttitalolla ja torstaina 21.10. klo 19 Kuusankoskitalolla. Konsertin vieras, monien musiikillisten ilmaisumuotojen taituri Olli Mustonen ei juuri esittelyjä kaipaa. Tällä kertaa hänellä on kolmoisrooli kapellimestarina, pianistina ja säveltäjänä. Konsertin solistinumerona on 21-vuotiaan Mozartin säveltämä pianokonsertto nro 9, ”Jeunehomme” (Nuorimies), jota on kutsuttu myös ensimmäiseksi klassismin tyylikauden mestariteokseksi ja yhdeksi maailman suurimmista ihmeistä. Mustosen omasta tuotannosta kuullaan suuren suosion yleisön keskuudessa saanut Nonetto 2, jonka rytminen kiihkeys vie kuulijan mukanaan!

Orkesteri toivoo, että mahdollisimman moni asiakas ostaisi lippunsa Ticketmaster-verkkopalvelun kautta. Tarvittaessa lipun voi lunastaa orkesteritoimistosta (Kotkankatu 7, Kotka, puh. 05 234 4891), Kuusankoskitalon ja Manskin (auki tiistaisin osoitteessa Kauppalankatu 6-8, Kouvola) ennakkomyyntipaikoista sekä konserttitalojen lipunmyyntitiskiltä ennen konserttia. Suosittelemme korttimaksua käteisen sijaan. Ennakkomyyntipaikoissa tulee noudattaa turvavälejä ja hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.

Päivitetyt yleisön turvallisuusohjeet julkaistaan osoitteessa www.kymisinfonietta.fi.