Ajankohtaista

TURVALLISESTI KYMI SINFONIETTAN KONSERTEISSA (päivitetty 6.5.2022)

Loppukevät 2022

Haminalais-kouvolalainen Rock-Criminals-yhtye julkaisee perjantaina 29.4. uuden singlen Cans n’ Bottles. Nimikkobiisin lisäksi singleltä löytyy Eagle-niminen kappale. Julkaisu on tehty yhdessä Kymi Sinfoniettan kanssa. Kappaleet tehtiin osana Rock Academy Kouvola -hanketta, jossa bändi ja orkesteri olivat mukana vuosina 2019-2021.

Kymi Sinfoniettan pääsiäisperinne jatkuu elinvoimaisena, Bachin Johannes-passio soi keskiviikkona 13.4. Kouvolan Keskuskirkossa ja torstaina 14.4. Kotkan kirkossa monipuolisen kapellimestari-tenori Topi Lehtipuun johtamana yhdessä vaikuttavan solistikaartin kanssa.

Taiteilijat ja muusikot ympäri maailmaa ovat osoittaneet tukensa ukrainalaisille vallitsevassa maailmantilanteessa. Hyväntekeväisyyskonserteilla on ollut suuri merkitys myös henkisesti. Nyt on Kymi Sinfoniettan aika liittyä tähän suureen joukkoon ja välittää koskettavan musiikin välityksellä rauhan ja harmonian viestiä kuulijoille torstaina 7.4. Kotkan konserttitalolla ”Apua Ukrainalle” -hyväntekeväisyyskonsertissa. Se jakautuu musiikillisesti kahteen osioon: upeat suomalaissävelet Sibeliuksesta nykypäivään muistuttavat tärkeistä rauhan ja solidaarisuuden teemoista.

Valtakunnallisen IV Lasten ja nuorten Uuno Klami -sävellyskilpailun osallistumisaika päättyi 14.2.2022. Kilpailukansliassa eletään ilahtuneissa tunnelmissa, sillä posti toi kilpailukansliaan ennätykselliset 47 sävellystä! Sävellyksiä on lähetetty postileimojen perusteella ympäri Suomea, mikä on osoitus siitä, että tieto kilpailusta on saavuttanut laajalti nuoret säveltäjät.

VALOA NÄKYVISSÄ -VERKKOKONSERTTI JULKAISTAAN KE 23.3. – MUKANA MYÖS ORKESTERIN TRUMPETISTIN OMA SÄVELLYS

Kymi Sinfoniettan muusikoiden suunnittelema, keskiviikkona 23.3. klo 19 ensiesityksenä nähtävä Valoa näkyvissä -verkkokonsertti johdattelee kuulijat musiikilliselle polulle, joka on täynnä kauneutta, valoa ja sadunomaista tenhoa. Matkaa taitetaan orkesterin puhallin- ja jousisoittajien sekä lyömäsoittajan seurassa kepein askelin.