TURVALLISESTI KYMI SINFONIETTAN KONSERTEISSA

06.08.2021

TURVALLISESTI KYMI SINFONIETTAN KONSERTEISSA (päivitetty 14.12.2021)

Marraskuusta 2021 eteenpäin

YLEISÖTURVALLISUUS KORONAVIRUSPANDEMIAN AIKANA
KYMI SINFONIETTAN KONSERTEISSA

Kuulijoidemme terveys ja hyvinvointi ovat meille hyvin tärkeitä. Teemme kaikkemme, että olosuhteet konserttitilanteessa ovat mahdollisimman turvalliset sekä yleisölle, esiintyjille ja henkilökunnalle, ja että saamme kaikki nauttia jälleen elävästä musiikkielämyksestä turvallisin mielin. Noudatamme viranomaisten sekä esiintyvien taiteen alojen kattojärjestöjen tekemiä ohjeita ja suosituksia konserttien erityisjärjestelyistä korona-aikana ja päivitämme ohjeistuksia tarvittaessa.

Konserttiemme yleisömääriä on rajattu ja noudatamme edelleen noin yhden metrin turvavälejä (yksi istumapaikka kuulijoiden välissä lukuunottamatta samaan seurueeseen kuuluvia henkilöitä) ja kasvomaskien käyttöä. Yleisön turvaetäisyyksistä konserttisaleissa huolehditaan katsomojärjestelyillä. Marraskuusta 2021 lähtien siirrytään muutoin ns. normaaleihin konserttikäytäntöihin, mikä merkitsee sitä, että konsertit järjestetään klo 19 ja ne ovat normaalipituisia. Konsertteihin sisältyy myös väliaika marraskuusta lähtien.

Toivomme kaikkien kuulijoidemme huomioivan seuraavat ohjeistukset. Huolehditaan yhdessä turvallisuudesta!


YLEISIÄ TURVALLISUUSOHJEITA

TULETHAN VAIN TERVEENÄ

Jos tunnet olosi kipeäksi, jääthän kotiin. Jos tunnet flunssan tai koronaviruksen oireita, tai olet ollut kontaktissa sairastuneen kanssa, voit vaihtaa lippusi toiseen konserttiin (orkesteritoimisto, puh. 05 234 4891).

TURVAVÄLIT, JONOTUS JA HISSIEN KÄYTTÄMINEN

Noudatamme edelleen turvavälejä: henkilöiden väliin tulee jäädä vähintään yhden (1) metrin turvaväli mm. jonotettaessa sisälle konserttitaloihin, lipunmyyntitiskillä, saliin mennessä, WC-tiloissa käydessä, väliajalla ollessa ja hissiä käytettäessä. Turvavälit tulee säilyttää myös salista ja konserttitalolta poistuessa. Turvavälien toteutumista valvotaan. Pyydämme myös huomioimaan, että hissiä voi käyttää yksi henkilö kerrallaan tai samaan seurueeseen kuuluvat henkilöt (esim. pariskunnat).

KASVOMASKIT

Suosittelemme edelleen kasvomaskien käyttöä konserteissamme. Suosittelemme kasvomaskin käyttöä koko konserttikäynnin ajan (jo ulko-ovelta lähtien). Kasvomaskeja on myynnissä 1 euron hintaan lipunmyyntitiskillä.

KORONAPASSI

Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätöksen mukaisesti Kymenlaakson alueella on kielletty 13.12.2021 alkaen kaikki yli 50 hengen sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet. Rajoituksen vaihtoehtona tilaisuuden järjestäjä voi ottaa käyttöön koronapassin. Uusi määräys on voimassa 12.1.2022 asti. Näin ollen koronapassi on voimassa Kymi Sinfoniettan tilaisuuksissa ainakin Kauneimmat barokkijoululaulut -konserteissa 15. ja 16.12. ja koronatilanne ja -rajoitukset huomioiden myös kevätkaudella 2022. Koronapassia voidaan edellyttää 16-vuotiailta ja sitä vanhemmilta. Lisätietoja: https://kymisinfonietta.fi/fi/uutinen/kymi-sinfonietta-ottaa-koronapassin-kayttoon-konserteissaan

KÄSI- JA YSKIMISHYGIENIA

Suosittelemme käsidesin käyttöä varsinkin konserttitaloon sisälle tultuasi, yleisiä pintoja koskettuasi sekä WC-käynnin jälkeen. Konserttitaloilla on tarjolla käsidesiä useammassa eri pisteessä.

Muistathan myös oikeaoppisen yskimishygienian (suuntaaminen hihaan tai kertakäyttöiseen käsipyyhkeeseen, joka laitetaan käytön jälkeen suoraan roskiin).

TEHOSTETTU SIIVOUS & HENKILÖKUNTA

Konserttisaleja ja muita yleisiä tiloja siivotaan tehostetusti ennen konsertteja ja konserttien väleissä. Konserttisalin istuimet, kahvat yms. puhdistetaan kahden konsertin välissä.

Henkilökunnalla on käytössään kasvomaskit ja/tai kasvovisiirit sekä kertakäyttökäsineet. Lipunmyyntipiste on suojattu pleksilevyllä.

KORONAVILKKU-SOVELLUS

Koronavilkku-sovelluksen käyttöönottoa suositellaan. Huomioithan kuitenkin, että puhelin tulee olla äänettömällä konserttitilanteessa. Lisätietoa Koronavilkusta: https://koronavilkku.fi/


LIPUT: TURVALLINEN LIPPUJEN OSTAMINEN & ASIAKASTIETOJEN KERÄÄMINEN

Konsertteihin myydään vain paikkanumeroituja kertalippuja (lukuunottamatta Kouvolan keskuskirkon lippuja). Samaan seurueeseen kuuluvat kaksi henkilöä (esim. pariskunnat ja ystävät) voivat ostaa viereiset paikat, mutta muutoin etäisyys toiseen kuulijaan on noin yksi (1) metri (yksi istumapaikka) konserttisalissa.

Huom! Koronavirusepidemian vuoksi orkesteri kerää lipunmyyntitilanteessa poikkeuksellisesti kaikkien asiakkaiden yhteystiedot mahdollisen poikkeusviestinnän (esim. peruutusten) ja mahdollisten tartuntaketjujen jäljittämisen vuoksi. Toivomme, että tämä käy kaikille asiakkaille.

 • Ticketmaster (ensisijainen): Orkesteri toivoo, että mahdollisimman moni asiakas ostaisi lippunsa Ticketmaster-verkkopalvelun kautta (www.ticketmaster.fi, käsittelykulut sis. lipun hintaan, tilausmaksu 1 €/ ostos). Puhelinneuvontaa on tarjolla lippujen ostamiseen verkosta orkesteritoimistosta, puh. 05 234 4891.
 • Muut ennakkomyyntipaikat:
  Tarvittaessa lipun voi lunastaa seuraavista ennakkomyyntipaikoista:
  • orkesteritoimistosta, avoinna ma-pe klo 10-12 ja 13-15 (Kotkankatu 7, Kotka)
  • tiistaisin klo 11-16 Kouvolan Manskin pisteestämme (auki poikkeuksellisesti keskiviikkona 11.8. klo 10-16, Kauppalankatu 6-8, Kouvola)
  • Kuusankoskitalon lipunmyynnistä (avoinna ma ja pe klo 12-16, ke klo 12-18)
  • KooKoon toimiston (ti-to klo 10-16) lipunmyynnistä
  • konserttitalojen lipunmyyntitiskiltä tuntia ennen konserttia

Suosittelemme korttimaksua (lähimaksu) käteisen sijaan.

Noudatathan ennakkomyyntipaikoissa turvavälejä ja hyvää käsi- ja yskimishygieniaa.


KONSERTTIIN SAAPUMINEN & LÄHTEMINEN

VAATESÄILYTYS

Vaatesäilytys on käytössä marraskuusta 2021 lähtien konserteissa. Siihen asti ulkovaatteet otetaan mukaan konserttisaliin. Pyydämme noudattamaan yhden (1) metrin turvavälejä vaatesäilytykseen jonottaessa.

KÄSIOHJELMAT

Käsiohjelmat ovat jaossa mm. lipunmyyntitiskillä ja aulatiloissa konserteissa.

KONSERTTISALI

Konserttiyleisöön otetaan noin 180-280 henkilöä riippuen konserttipaikasta. Liput ovat paikkanumeroituja (paitsi Kouvolan keskuskirkossa). Konserttisaleihin mennessä käytetään useaa eri ovea ruuhkien välttämiseksi. Salit on jaettu kahteen (Kuusankoskitalo) tai kolmeen (Kotkan konserttitalo ja Kouvolan keskuskirkko) katsomolohkoon ja konserttilipusta löytyvät ohjeet siihen, mitä konserttisalin ovea kukin lohko käyttää sekä kellonaika, jolloin kyseisen lohkon sisäänpääsy aukeaa (sisääntulo on porrastettu ajallisesti lukuunottamatta Kouvolan keskuskirkkoa). Etäisyys toiseen kuulijaan on noin yksi (1) metri (yksi istumapaikka) salissa (poikkeukselliset istumapaikkajärjestelyt).

Pyydämme huomioimaan, että omaa istumapaikkaa ei saa vaihtaa tai tuolia siirtää.

Konserttisaleihin mennessä ja sieltä poistuessa tulee noudattaa vähintään yhden (1) metrin turvavälejä. Valvomme turvavälejä ja kasvomaskien käyttöä.

TAUKO & KONSERTIN KESTO

Konserteissamme on väliaika marraskuusta 2021 lähtien. Joihinkin konsertteihin sisältyy lyhyt, noin 10 minuutin mittainen tauko, jolloin paikaltaan voi poistua esim. WC-käynnin vuoksi. Pyydämme väliajalla huomioimaan vähintään yhden (1) metrin turvavälin säilyttämisen toisiin kuulijoihin ja kasvomaskin käytön aina kun se on mahdollista. Konsertit ovat kestoltaan normaaleja marraskuusta lähtien. 


KAUSIKORTTEJA EI MYYNNISSÄ

Konsertteihin myydään vain paikkanumeroituja kertalippuja (lukuunottamatta Kouvolan keskuskirkkoa), sillä vallitsevan tilanteen vuoksi kausikorttien myyminen ei ole mahdollista (vanhat kausikorttipaikat huomioidaan kuitenkin tulevaisuutta ajatellen, eli kun kausikorttimyynti on jälleen mahdollista).


TERVETULOA!

Pian pääset nauttimaan elävästä musiikista - sydämellisesti tervetuloa!