LOPPUSYKSYN KONSERTIT 25.11.-17.12.2020 – MUSIIKISTA ENERGIAA JA HUUMORIA!

04.11.2020

Kymi Sinfoniettan syyskauden 2020 viimeiset konserttikokonaisuudet tarjoavat kuulijoille todellista akkujen latausta:

Beethoven-juhlavuoden päätöksessä 25.11. Kotkan konserttitalolla ja 26.11. Kuusankoskitalolla kuultavasta säveltäjämestarin 7. sinfoniasta välittyvä energia, voima ja soiton hurmio vievät mukanaan! Tanssilliset rytmit yltyvät huippuunsa viimeistä osaa kohti, jota kutsuttiin aikanaan suorastaan ”hillittömäksi”. Kapellimestari Olari Eltsin johtamien konserttien tähtisolistina kuullaan kansainvälisillä konserttilavoilla mainetta niittänyttä sopraanotähteä, Helena Juntusta. Hänen esittämänsä Beethovenin konserttiaariat ovat täynnä tunnetta ja dramatiikkaa.

Joulukuun alun Bizarre Bazaar -konsertit 2.12. Kotkan konserttitalolla ja 3.12. Kuusankoskitalolla vievät huikealle matkalle vahvoihin musiikkiperinteisiin, tangosta klezmeriin, fadosta Lähi-idän musiikkikulttuuriin. Tunnekirjo ulottuu syvästä kaihosta riehakkuuteen. Uskomaton klarinettivelho, Kari Kriikku, eläytyy musiikkiin ja esityksiin joka solullaan. Hän hurmasikin kuulijat joitain vuosia sitten saman aihepiirin äärellä, ja yleisön pyynnöstä pääsemme nauttimaan jälleen unohtumattoman energisestä ja viihdyttävästä musiikki-illasta, josta ei puutu myöskään huumoria!

Kymi Sinfoniettan kausi päättyy perinteisellä tavalla joulukonsertteihin, jotka soivat Kotkan kirkossa keskiviikkona 16.12. ja Kouvolan Keskuskirkossa torstaina 17.12. Kapellimestari Esa Heikkilän johtamissa konserteissa joulun tunnelmaan johdatellaan niin perinteisellä joulumusiikilla, kuin uudemmillakin, kansainvälisillä joululauluilla. Solisteina laulavat monipuoliset, valloittavat kotkalaismuusikot, TV:stäkin tuttu Stella Christine sekä pitkänlinjan musiikintekijä Teemu Seppälä.
_________________________________________________________________________________

Kymi Sinfoniettan konserteissa on noudatettu koronatilanteesta johtuen syyskauden alusta lähtien tarkasti turvaohjeistuksia mm. pitämällä huolta turvaväleistä, katsomon jakamisesta lohkoihin sekä hyvästä hygieniasta. Yleisömäärää on rajoitettu konserttisaleissa ja liput ovat lähes kaikkiin konsertteihin paikkanumeroituja. Yleisöä on ohjeistettu tulemaan terveenä konserttiin, ja flunssaoireiden takia lipun on voinut vaihtaa toiseen konserttiin. Henkilökunta on käyttänyt visiiriä tai maskia koko syyskauden, ja nyt myös yleisölle on vahva maskisuositus kaikissa Kymi Sinfoniettan konserteissa viranomaissuositusten mukaisesti.

Orkesteri kehottaa yleisöä tutustumaan www-sivuillaan oleviin turvallisuusohjeisiin ennakkoon: https://kymisinfonietta.fi/index.php/fi/node/284. Orkesteri on saanut hyvää palautetta turvajärjestelyistään.

Orkesteri toivoo, että mahdollisimman moni asiakas ostaisi lippunsa Ticketmaster-verkkopalvelun kautta. Mikäli tämä on mahdotonta, on puhelinneuvontaa tarjolla lippujen ostamiseen verkosta orkesteritoimistosta (puh. 05 234 4891). Tarvittaessa lipun voi lunastaa tai ostaa ennakkomyyntipaikoista: orkesteritoimistosta (Kotkankatu 7, Kotka) Kuusankoskitalosta, KooKoon toimistosta, ja Manskin (tiistaisin osoitteessa Kauppalankatu 6-8, Kouvola) ennakkomyyntipaikoista. Suosittelemme korttimaksua käteisen sijaan.