KYMI SINFONIETTAN KONSERTIT 1.10.-18.11.2020 – VALOA JA ILONPILKAHDUKSIA

29.09.2020

Kymi Sinfoniettan syyskauden 2020 kolme seuraavaa, eli lokakuun konsertit tarjoavat yleisölle valoa ja ilonpilkahduksia pimenevien syysiltojen piristykseksi. Aluksi juhlitaan Uuno Klamin 120-vuotisjuhlaa, lokakuun puolivälissä päästään nauttimaan huippusellistin vierailusta ja lokakuun lopussa valokeilassa ovat orkesterin omat valovoimaiset muusikot.

Kymi Sinfoniettan lokakuun konsertit muodostavat kokonaisuuden, josta todella saa ammennettua hyväntuulista energiaa syksyyn. Ensimmäinen konsertti keskittyy säveltäjä, akateemikko Uuno Klamin kamarimusiikkiteoksiin pianisti Esa Ylösen ja Kymi Sinfoniettan muusikoiden esittämänä. Klamin 120-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Kymi Sinfonietta järjestää yhteistyössä Uuno Klami -seuran kanssa torstaina 1.10. Kotkan konserttitalolla ihastuttavat Klami-iltamat, joissa on ainutlaatuinen mahdollisuus kuulla harvoin esitettyjä säveltäjän pienimutoisempia kappaleita ja tutustua niiden taustoihin pianisti Esa Ylösen juontamana.

Kymi Sinfoniettan taiteellisen neuvonantajan Olari Eltsin johtamat Sellon lumoa -konsertit lokakuun puolivälissä tuovat solistiksi yhden kansainvälisesti kysytyimmän suomalaissellistin, Jonathan Roozemanin. Hän soittaa  Joseph Haydnin virtuoosisen C-duuri-sellokonserton, josta on tullut yksi säveltäjänsä suosituimmista teoksista - sen sulokkuus ja leikkisä rytmillisyys tempaavat kuulijan mukaansa. Toisena teoksena konsertissa kuullaan Aaron Coplandin Appalakkien kevät -sarja, josta myönnettiin säveltäjälleen musiikin Pulitzer. Sarja on kuvaus mutkattomasta amerikkalaisesta uudisraivaajakulttuurista, ja siinä saattaa kuulla myös kaikuja yhdysvaltalaisesta kansanmusiikista.

Valovoimaa!-konsertissa lokakuun lopussa valokeilaan astuvat solisteiksi Kymi Sinfoniettan omat, myös orkesterin sosiaalisen median kanavilla laajalle yleisölle tutuksi tulleet muusikot – huilisti Auli Kontinen, oboisti Dimas Ruiz Santos, fagotisti Karita Siljander ja käyrätorvisti Janne Laine. Solistikappaleena on Mozartin Sinfonia Concertante, joka vie kuulijat leikillisyyden ja ihastuttavan huumorin maailmaan. Myös konsertin toinen säveltäjä, armoitettu humoristi Haydn osasi käyttää tätä ominaisuutta hyödykseen musiikissaan, hänen 80. sinfoniassaan se lyö kättä draamallisen kerronnan ja tummempien kontrastien kanssa upealla tavalla. Konserttimestari Raymond Cox liidaa, eli johtaa konsertit.

Marraskuussa kuullaan kolmen konserttikokonaisuuden sarja, joka siirtyi syksylle kevätkaudelta 2020. Näissä kolmessa ohjelmassa - Rion sydän, Puhaltajien ragtime ja Samettiset jouset - Kymi Sinfoniettan puhaltajat, jouset sekä Visa Haaralan (flyygelitorvi), Vladimir Belovin (vibrafoni) ja Ville Herralan (basso) trio tuovat yleisön kuultavaksi ihastuttavat ohjelmat Rio de Janeiron sielukkaista vaikutteista puhaltajien rytmikkääseen ragtimeen sekä jousten hivelevän samettiseen sointiin. Jousikonsertin solistikappaleena kuullaan Sibeliusta, Sarja viululle ja jousille, jossa on solistina Kymi Sinfoniettan toinen konserttimestari Linda Fogelsone.

Alkusyksyn aikana Kymi Sinfoniettassa on seurattu tiiviisti koronavirusepidemian tilanteen kehittymistä ja tekijöitä, jotka saattaisivat vaikuttaa suunniteltujen konserttien sisältöön ja laajuuteen loppusyksyn osalta. Orkesteri toimii vallitsevan tilanteen, Suomen valtioneuvoston ja Etelä-Suomen aluehallintoviraston päätösten mukaisesti niin, että konserteissa huolehditaan edelleen tarkasti turvaväleistä ja riittävästä hygieniasta. Tämä merkitsee mm. sitä, että yleisömäärää on edelleen rajoitettu konserttisaleissa ja liput ovat paikkanumeroituja.

Orkesteri kehottaa yleisöä tutustumaan www-sivuillaan oleviin turvallisuusohjeisiin ennakkoon: https://kymisinfonietta.fi/index.php/fi/node/284. Orkesteri on saanut hyvää palautetta turvajärjestelyistään.

Klami-iltamien liput ovat jo myynnissä, muut lokakuun konsertit ovat myynnissä 29.9. ja marraskuun konsertit myöhemmin viikolla 40. Orkesteri toivoo, että mahdollisimman moni asiakas ostaisi lippunsa Ticketmaster-verkkopalvelun kautta. Mikäli tämä on mahdotonta, on puhelinneuvontaa tarjolla lippujen ostamiseen verkosta orkesteritoimistosta (puh. 05 234 4891). Tarvittaessa lipun voi lunastaa tai ostaa ennakkomyyntipaikoista: orkesteritoimistosta (Kotkankatu 7, Kotka) Kuusankoskitalosta, KooKoon toimistosta, ja Manskin (tiistaisin osoitteessa Kauppalankatu 6-8, Kouvola) ennakkomyyntipaikoista. Suosittelemme korttimaksua käteisen sijaan.