IHASTUTTAVISSA KLAMI-ILTAMISSA JUHLISTETAAN KYMENLAAKSOLAISLÄHTÖISEN SÄVELTÄJÄN JUHLAVUOTTA

18.09.2020

Klami-iltamatUUNO KLAMI 120 VUOTTA:

IHASTUTTAVISSA KLAMI-ILTAMISSA TORSTAINA 1.10. JUHLISTETAAN
KYMENLAAKSOLAISLÄHTÖISEN SÄVELTÄJÄN JUHLAVUOTTA

Säveltäjä, akateemikko Uuno Klamin syntymästä tulee kuluneeksi 120 vuotta ensi sunnuntaina 20.9.2020. Juhlan kunniaksi Kymi Sinfonietta ja Uuno Klami -seura järjestävät yhteistyössä ihastuttavat Klami-iltamat Kotkan konserttitalolla torstaina 1.10.2020. Uuno Klamin syntymäpäivää juhlistetaan onnittelutervehdyksin myös Kymi Sinfoniettan ja Uuno Klami -sävellyskilpailun (Klami Competition) Facebook-kanavilla sunnuntaina 20.9.

Pianisti, Uuno Klami -seuran puheenjohtaja Esa Ylönen ja Kymi Sinfoniettan muusikot esittävät virolahtelaislähtöisen Uuno Klamin 120-vuotisjuhlavuoden kunniaksi hänen ihastuttavia kamarimusiikkiteoksiaan hyväntuulisissa konsertti-iltamissa torstaina 1.10. Tämä on ainutlaatuinen mahdollisuus kuulla harvoin esitettyjä Klamin pienimuotoisempia kappaleita ja tutustua niiden taustoihin juonnetussa konsertissa.

Klamin musiikille omistautunut Esa Ylönen ja säveltäjä Eero Kesti ovat saaneet Klamin kamarimusiikkituotantoa laajemmin soittajien ulottuville editoituaan hänen teoksiaan (julkaisijana Fennica Gehrman). Konsertissa kuullaan mm. kaksi osaa Pianokvartetosta D-duuri, jota on pidetty Klamin parhaana opiskeluaikojen sävellyksenä sekä säveltäjän hauskimpiin teoksiin kuuluva Rag-Time & Blues klarinetille, trumpetille, pianolle ja kahdelle viululle. Mukana on myös salonkimusiikin helmiä wieniläistunnelmin.

Klami-iltamat järjestetään yhteistyössä Uuno Klami -seuran kanssa.


KLAMI-ILTAMAT: Uuno Klami 120 vuotta!
To 1.10. klo 19 Kotkan konserttitalo

Uuno Klami:
Pianokvartetto D-duuri, 2. ja 3. osa
Berceuse viululle ja pianolle
Souvenir, valssi viululle ja jousikvartetille
Rag-Time & Blues klarinetille, trumpetille, pianolle ja kahdelle viululle
Humoresque, op. 36, No. 1
Chanson triste, op. 36, No. 2
Valses lentes et amoureuses

Liput ovat myynnissä mm. Ticketmasterissa.

(Klami-iltamien markkinointimateriaaleissa oleva maalaus Meren kuulija on Olavi Heinon käsialaa).