KAUNEIMMAT BAROKKIJOULULAULUT
 • Kotkan konserttitalo
 • Kouvolan keskuskirkko
Tiesitkö, että moni meille suomalaisille rakkaista joululauluista juontaa juurensa jo vuosisatain takaa, barokin aikakaudelta! Esimerkiksi Heinillä härkien kaukalon on Ranskasta, ja Enkeli taivaan itseltään Martti Lutherilta. Nokkahuilutaiteilija Sini Vahervuo, cembalotaiteilija ja orkesterinjohtaja Matias Häkkinen sekä kitara- ja ukuleletaiteilija Jarmo Julkunen ovat kiertäneet yhtyeensä kanssa vuosien ajan joulukirkkokonserteissa ympäri Suomea. Nyt saamme heidät vieralilulle Kymi Sinfoniettan kauden päätökseen yhdessä tenori Jussi Salosen kanssa meille tutuujen – ja tuntemattomampienkin – barokkijoululaulujen parissa. Konsertti juonnetaan. Yhteistyössä Ensemble Nylandian kanssa.
Taiteilijat
Liidaus
Matias Häkkinen, cembalo
Laulusolisti
Jussi Salonen, tenori
Ohjelma
VIRTUOOSIVOIMAA! "Mendelssohnin taiteilijasisarukset"
 • Kotkan konserttitalo
 • Kuusankoskitalo
Tämä sinfoniakonsertti on täynnä suuria tunteita ja virtuoosista voimaa. Säveltäjä Kalevi Aho on hyödyntänyt sellon upeat mahdollisuudet toisessa sellokonsertossaan. Konserton laulava legato ja virtuoosinen energia syttyvät henkiin yhden kansainvälisesti kysytyimmän suomalaissellistin, Jonathan Roozemanin käsissä. Felix Mendelssohn ja Fanny Hensel-Mendelssohn olivat paitsi sisaruksia, myös työpari, jota yhdisti valtava musiikillinen lahjakkuus. Vaikka Fanny Mendelssohn-Hensel on tänä päivänä yksi tunnetuimmista naissäveltäjistä, julkaistiin hänen Alkusoittonsa, C-duuri, vasta varsin hiljattain, vuonna 1994. Tämä pieni helmi on täynnä valloittavaa musiikillista tehoa. Fannyn veljen Felixin kolmas sinfonia avaa eteemme vaikuttavalla tavalla Skotlannin majesteetillisen luonnon ja historian. Konsertin johtaa Olari Elts.Konserttien jälkeen Kymi Sinfonietta levyttää konsertissa kuultavan Kalevi Ahon toisen sellokonserton tunnetulle BIS-yhtiölle. Myöhemmin julkaistava levy on kokonaisuus, jonka ensimmäinen osa, Ahon viulukonsertto nro 2 solistinaan viulisti Elina Vähälä, on äänitetty jo aiemmin. .  
Taiteilijat
Kapellimestari
Olari Elts
Solisti
Jonathan Roozeman, sello
Ohjelma

Fanny Hensel-Mendelssohn: Alkusoitto C-duuri
Kalevi Aho:
Sellokonsertto nro 2
Felix Mendelssohn: Sinfonia nro 3 ”Skottilainen”

Säkenöivää joulua
 • Kotkan konserttitalo HUOM! LOPPUUN VARATTU!
 • Kuusankoskitalo
Joulumusiikista on moneksi! Svengaavat, upeat orkesteriversiot tunnetuista joululauluista tuovat hyvän joulumielen jokaiselle. Laulusolisteina ovat Suomi-soulin kruunaamaton kuningas Sami Saari ja  monista television musiikkiohjelmistakin tuttu Jenni ”Jepa” Lambert. Kapellimestarina on pasunisti Antti Rissanen, joka vastaa myös konsertti-illan sovituksista. Pehmeästi svengaavat joulun klassikot ja vähän rokkaavammat versiot vanhoista suosikeista Kymi Sinfoniettan ja huippuartistien seurassa - siinä takuuvarma kombinaatio joulutunnelman nostattamiseen.  HUOM! Kotkan konsertti on loppuun varattu.
Taiteilijat
Kapellimestari:
Antti Rissanen
Laulusolistit:
Sami Saari
Jepa Lambert
Ohjelma
BIZARRE BAZAAR
 • Kotkan konserttitalo
 • Kuusankoskitalo
Klarinetin velho, Kari Kriikku, yleisön pyynnöstä! Hänen poskettoman taidokas ja viihdyttävä esityksensä ei jätä ketään kylmäksi! Bizarre Bazaar on musiikillinen ”itämainen tori”, jonka kojuissa pohjalainen vakavuus yhdistyy itäeurooppalais-arabialaisiin tunnelmiin. Hengästyttävissä rytmeissä kuullaan vaikutteita klezmeristä, tangosta ja fadosta! Klarinetti on suosittu soitin monien maiden kansanmusiikissa. Kriikku onkin kerännyt vuosien varrella eri kulttuureista vastaan tulleita, häntä sävähdyttäneitä teoksia. Ne on sitten muokattu klarinetille ja kamariorkesterille sopivaksi. Orkesterissa vierailevat eksoottiset lyömä- ja kielisoittimet kuten darabuka-rumpu ja turkkilainen luuttu. Matkaa tehdään mm. Ranskassa, Saksassa, Unkarissa, Italiassa ja Romaniassa. Lopussa päästään arabialaistunnelmiin. Klezmer-musiikin ystävät saavat myös apetta. Vauhti ja musiikilliset yllätykset takaavat viihdyttävän illan.
Taiteilijat
Klarinettisolisti ja liidaus
Kari Kriikku
Ohjelma
TUHANNEN JA YHDEN YÖN TARINAT "Arttu Takalon sävellyksen kantaesitys"
 • Kotkan konserttitalo
 • Kuusankoskitalo
Vahvojen ja värikylläisten tunteiden ja tarinoiden konsertti! Konsertin aluksi kuultava Joonas Kokkosen mietiskeleväinen Il Paesaggio on syntynyt Tuusulanjärven maiseman ja taiteilijoiden innoittamana. Kymi Sinfonietta tilasi kouvolalaislähtöiseltä multimuusikko ja säveltäjä Arttu Takalolta teoksen, joka saa nyt kantaesityksensä. Taidokkaana vibrafonistina tunnettu Arttu on tämän Kaksoiskonserton lyömäsoittimille ja vibrafonille yhtenä solistina, toisena solistina on monien arvostettujen yhtyeiden riveistä tuttu, laaja-alaisesti lyömäsoittimet hallitseva virtuoosi Tapio ”Mongo” Aaltonen. Loistavana orkesterivärien käyttäjänä tunnetun venäläissäveltäjä Rimski-Korsakovin taianomaista ja pysäyttävää Šeherazadea ei ole aiemmin Kymenlaaksossa esitetty sen vaatiman suuren orkesterikokoonpanon takia, mutta nyt se saadaan kuultavaksemme Jani Kyllösen tekemänä sinfonietta-sovituksena. Tämän eksoottisista ’Tuhannen ja yhden yön saduista’ inspiraationsa ja juonensa ammentaneen teoksen herättää ansaitsemaansa hehkuun yksi kysytyimmistä suomalaiskapellimestareista, Erkki Lasonpalo.
Taiteilijat
Kapellimestari
Erkki Lasonpalo
Solistit
Arttu Takalo, vibrafoni
Mongo Aaltonen, lyömäsoittimet
Ohjelma

Joonas Kokkonen:   
Il Paesaggio

Arttu Takalo:
Kaksoiskonsertto lyömäsoittimille ja vibrafonille, kantaesitys

(Kymi Sinfoniettan tilausteos)

Nikolai Rimski-Korsakov:
Šeherazade
(sov. Jani Kyllönen)

3 x OLLI MUSTONEN
 • Kotkan konserttitalo
 • Kuusankoskitalo
Monien musiikillisten ilmaisumuotojen taituri Olli Mustonen ei juuri esittelyjä kaipaa. Tässä konsertissa hänellä on kolmoisrooli kapellimestarina, pianistina ja säveltäjänä. Konsertin solistinumerona on 21-vuotiaan Mozartin säveltämä pianokonsertto nro 9, ”Jeunehomme” (Nuorimies), jota on kutsuttu myös ensimmäiseksi klassismin tyylikauden mestariteokseksi ja yhdeksi maailman suurimmista ihmeistä. Mustosen omasta tuotannosta kuulemme suuren suosion yleisön keskuudessa saaneen Noneton, jonka rytminen kiihkeys vie kuulijan mukanaan! Nuori Šostakovitš sävelsi kaksi kappaletta jousioktetille vielä opiskellessaan Leningradin konservatoriossa. Preludissa ja scherzossa on kuitenkin jo selkeästi kuultavissa säveltäjälle tunnusomaisia upeita rytmisiä ja harmonisia kontrasteja, valoja ja varjoja, ulottuen tulisen kiihkeistä episodeista mietiskelevyyteen.    
Taiteilijat
Kapellimestari ja pianosolisti
Olli Mustonen
Ohjelma

Dmitri Šostakovitš: Kaksi kappaletta jousioktetille, Preludi ja Scherzo, op. 11
W. A. Mozart: Pianokonsertto nro 9 Es-duuri KV 271, ”Jeunehomme”.
Olli Mustonen: Nonetto 2

Valokonsertti: RED HOUSE! AALTOJA! Huikeaa musiikki- ja valoenergiaa
 • Kotkan konserttitalo
Tämä ilta on huikea yhdistelmä vangitsevaa musiikillista kerrontaa, tunnelmaan heittäytyviä muusikoita ja valojen magiaa. Red House! – ja Aaltoja!-festivaalin konserttimme marsittaa esiin aikamme kirkkaimpia ja kiinnostavimpia musiikillisia ilmiöitä ja arvostetuimpia säveltäjiä. Kokonaisuus lähtee käyntiin todella energisellä latauksella, brittisäveltäjä Mark-Anthony Turnagen kiihkeällä fanfaarilla. Yhden maailmalla tunnetuimpiin säveltäjiin lukeutuvan Lotta Wennäkosken nopeasykkeinen Hele on Los Angelesin filharmonikoille sävelletty teos, jonka nimi viittaa paitsi musiikilliseen korukuvioon, myös kirkkauteen ja valoon. Eteläkorealaisen säveltäjän Unsuk Chinin Puzzles and Games oopperasta ’Liisa Ihmemaassa’ pudottaa meidät kaninkolon kautta upeaan, Lewis Carrollin kielellisesti rikkaaseen taianomaiseen maailmaan. Avaimet tähän värikkääseen todellisuuteen meille tarjoaa ilmeikäs sopraano Piia Komsi. Pulitzer-palkitun säveltäjän John Adamsin kamarisinfonia virtaa rytmisesti eteenpäin kuin luonnon voima – tai animaatiohahmo Maantiekiitäjä, joka olikin kappaleen yksi innoittja. Tämä huikea teos tuo esiin myös soittajistomme monipuoliset virtuoosintaidot. Konsertti-illan valaistus yhdistää musiikin, tilan ja draaman kaaren yhtenäiseksi visuaaliseksi kuluksi. Tilan arkkitehtoninen voima pääsee hengittämään musiikin tahtiin. Joonas Tikkanen on monipuolinen valo-, video- ja lavastussuunnittelija. Tikkasen suunnittelutyötä on nähty lukuisissa näyttämötaiteen teoksissa ympäri Suomen sekä ulkomailla muun muassa Ruotsissa, Indonesiassa sekä Saksassa. Hän työskentelee aktiivisesti myös arkkitehtuurivalosuunnittelun parissa sekä installaatiotaiteilijana. Tikkasen estetiikka ammentaa abstraktiosta ja hän leikittelee usein perspektiiveillä ja illuusiolla. Konsertti saattaa sisältää liikkuvia valoja.Konsertti sisältyy Kotkan kaupungin kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden ”Aaltoja! Valoa ja ääntä Kotkassa” -kaupunkifestivaalin ohjelmaan.
Taiteilijat
Kapellimestari
Olari Elts
Solisti
Piia Komsi, sopraano
,
Valosuunnittelija
Joonas Tikkanen
Ohjelma

Mark-Anthony Turnage: A Furious Fanfare
Lotta Wennäkoski: Hele
Unsuk Chin: Puzzles and Games oopperasta ‘Liisa Ihmemaassa’ sopraanolle ja kamariorkesterille
John Adams: Kamarisinfonia

 

MOZARTIN RAKASTETUIMMAT
 • Kotkan konserttitalo
 • Kotkan konserttitalo
Vieraanamme on yksi sukupolvensa monipuolisimmista suomalaisista muusikoista, Janne Nisonen, joka liikkuu vaivattomasti niin kapellimestarin, konserttimestarin, viulusolistin kuin kamarimuusikonkin roolien välillä. Tässä konsertissa kapellimestarina toimivalla Nisosella on tuomisinaan upea Mozart-ohjelma, joka on kuin läpileikkaus säveltäjän vaikuttavimmista teoksista. Lyyrisiä sävelkulkuja vaivattomasti virtuositeettia vaativiin kohtiin yhdistelevän klarinettikonserton solistina on Harri Mäki, joka muusikon uransa lisäksi toimii myös Sibelius-Akatemian puupuhallinmusiikin professorina. Konsertin päätöksenä kuullaan Mozartin raikas 40. sinfonia, joka ei juuri esittelyjä kaipaa. Tämä orkesterikirjallisuuden tunnetuimpiin kuuluva teos on yksi kaikkien aikojen rakastetuimmista sinfonioista.    
Taiteilijat
Kapellimestari
Janne Nisonen
Solisti
Harri Mäki, klarinetti
Ohjelma

W. A. Mozart: Klarinettikonsertto (1791)
                      Sinfonia nro 40 (1788)

 

TUHAT VUOTTA IKUISTA RAKKAUTTA "Barokin ajan rakkauslauluja"
 • Kotkan konserttitalo
 • Kotkan konserttitalo
 • Kouvolan keskuskirkko
 • Kouvolan keskuskirkko
Ihana ilta kauniiden rakkauslaulujen ja virvoittavan barokki- ja renessanssimusiikin parissa. Harpunsoittaja, sopraano Arianna Savall on yksi arvostetuimmista barokkiharpisteista ja -laulajista maailmassa. Kuuluisien espanjalaisten barokin ajan musiikkiin erikoistuneiden gambisti Jordi Savallin ja laulajatar Montserrat Figuerasin tyttärenä Arianna imi tuon ajan musiikin esityskäytännät itseensä jo hyvin varhaisessa vaiheessa. Opintojensa jälkeen hän musisoi ensin yhdessä vanhempiensa Hespèrion XXI -yhtyeessä, ja perusti vuonna 2008 oman yhtyeensä Hirundo Maris yhdessä norjalaisen multimuusikko Petter Udland Johansenin kanssa. Petter Udland Johansen on laulaja, kapellimestari, säveltäjä ja instrumentalisti, joka liikkuu notkeasti musiikin tyylilajista toiseen. Hän on työskennellyt menestyksekkäästi mm. monessa kuuluisassa vanhan musiikin yhtyeessä. Arianna ja Petter kertovat: “Kuinka voi rakentaa musiikillisen sillan, joka ulottuu Hildegard von Bingenin keskiaikaisista näyistä renessanssi-ajan humanismin uudelleensyntymän kautta barokin mahtipontiseen, uskomattomaan maailmaan? Vastaus, jonka löysimme, on: Rakkaus! Rakkaus on ehkäpä kaunein asia, jonka ihminen voi kokea, ja silloin musiikki on aina täynnä Amorin nuolia. Musiikki, jonka olemme valinneet tähän konserttiin, ei tuo esiin vain maallista rakkautta, vaan myös hengellistä, mystistä ja henkistä rakkautta, joka täyttyy ikuisen rakkauden kaipuusta. Kaiken keskiössä on kuitenkin rakastavaisten kiihkeä vuoropuhelu. Meiltä on pyydetty myös tansseja italialaisen Tarantellan, espanjalaisen Folían sekä Chaconnen tapaan. Chaconne oli ehkä barokin ajan kuuluisin tanssi, joka inspiroi lukemattomia säveltäjiä. Me uskomme ja toivomme, että tämä ohjelma näyttää, kuinka ajatonta musiikki on! Vaikka se olisi menneiltä ajoilta, inhimilliset tunteet ja tarpeet eivät ole muuttuneet. Petter Udland Johansen on sovittanut kuultavan musiikin Kymi Sinfoniettalle näitä konsertteja varten. Toivommekin, että tämä musiikillinen matka luo jotain täysin uutta, kunnioittaen silti vanhaa sekä nykyhetkessä syntyvää!”
Taiteilijat
Liidaus
Raymond Cox
Solistit
Arianna Savall, sopraano ja barokki- eli kolmoisharppu
Petter Udland Johansen, tenori ja mandoliini
Ohjelma

 Barokin ajan ihanimmat rakkauslaulut

 

TÄHTIPIANISTIN MATKASSA
 • Kotkan konserttitalo
 • Kotkan konserttitalo
 • Kuusankoskitalo
 • Kuusankoskitalo
Kymi Sinfoniettan taiteellisen johtajan, Olari Eltsin sinfoniakauden avauksessa solistivieraana on maailmankuulu pianisti Alexander Melnikov. Venäjällä syntynyt, ja nykyisin Saksassa asuva Melnikov opiskeli aikanaan Moskovassa legendaarisen Lev Naumovin oppilaana ja niitti menestystä arvostetuimmissa kansainvälisissä pianokilpailuissa. Nuoren pianistin kyvyt huomattiin varhain ja hän on tehnytkin yhteistyötä maailman huippumuusikoiden ja -orkestereiden kanssa siitä lähtien. Melnikov perehtyi jo varhaisessa vaiheessa myös historiallisiin esityskäytäntöihin, ja on siitä lähtien esiintynyt myös tunnetuimpien vanhan musiikin yhtyeiden kanssa.
Taiteilijat
Kapellimestari
Olari Elts
Solisti
Alexander Melnikov, piano
Ohjelma

L. van Beethoven:
Pianokonsertto nro 2

W. A. Mozart: 
Sinfonia nro 41, ”Jupiter”

KYMIJOEN LOHISOITTO- FESTIVAALI: "Ruotsinsalmen meritaistelu"
 • Kotkan konserttitalo
Kymijoen Lohisoitto 25 vuotta, Uuno Klamin syntymästä 120 vuotta ja Ruotsinsalmen toisesta meritaistelusta 230 vuotta   Kotkassa vietettiin vuonna 2020 Ruotsinsalmi-teemavuotta, ja Kymijoen Lohisoitto -festivaali yhdessä Kymi Sinfoniettan kanssa onkin halunnut olla rikastuttamassa ohjelmakokonaisuutta tilaamalla kapellimestari-säveltäjä Atso Almilalta uuden aiheeseen liittyvän sävellyksen ”Sodan soutumies”. Teoksessa sytytetään henkiin Antti-nimisen sotilaan koskettava tarina, joka kytkeytyy Svjatoi Nikolai aluksen kohtaloon, yhteen Ruotsinsalmen meritaisteluiden tunnetuimpiin tragedioihin. Almilan luoman kiehtovan tarun kertojana on baritoni Markus Nieminen. Ruotsinsalmen meritaistelujen merkitys on kansainvälisesti tarkasteltuna huomattava: jälkimmäinen, vuonna 1790 käyty taistelu on suurin koskaan Itämerellä käyty ja alusmäärältään kansainvälisesti mitattuna yksi suurimmista. Meritaistelualueella oleva 1700-luvun hylkykeskittymä on todellinen tutkijoiden aarteisto ja lajissaan maailman merkittävimpiä – mitä tarinoita meren syvyyksiin kätkeytyykään! Atso Almilan teoksen rahoittajina ovat toimineet Landbon yhteiset aliset kosket ja Korkeakosken osakaskunnan yhteiset maa-alueet. Yhteistyökumppanina on ollut myös Merikeskus Vellamo  
Taiteilijat
Kapellimestari
Atso Almila
Laulusolisti
Markus Nieminen, baritoni
Ohjelma

Uuno Klami: Nummisuutarit-alkusoitto
Marko Puro: Laivarautaa
Atso Almila: Sodan soutumies (Kymijoen Lohisoitto -festivaalin tilausteos, kantaesitys)

SYYSKAUDEN AVAJAISKONSERTTI "Zarzuela!"
 • Kotkan konserttitalo
 • Kotkan konserttitalo
 • Kuusankoskitalo
 • Kuusankoskitalo
Tiheätunnelmaisessa kautemme avauksessa kurkistetaan espanjalaiseen musiikkiperinteeseen: Zarzuelaksi kutsutaan kansanomaista espanjalaista musiikkiteatteria, johon kuuluu niin oopperan tyyliin laulettuja romansseja kuin kansantansseja ja ilveilyjä. Zarzuela on arjen oopperaa, jossa jokapäiväisistä tapahtumista syntyy koskettavaa säveldraamaa. Tämän illan ohjelma esittelee tyypillistä romanttista zarzuelaa ja tuo esiin lajille tyypillisiä naishahmoja. Yleisö saa myös nauttia musiikista, jota on tavattu soittaa hyvin erilaisissa ympäristöissä – konserttia voisikin hyvin kuvailla sarjaksi värikkäitä postikortteja Espanjasta. " Johanna Isokoski edusti klassista sopraanoperinnettä lyyrisellä, notkean livertävällä äänellään, josta löytyy pohjaa niin mahtaviin, taidokkaisiin aarioihin kuin liedin hillitympään hehkuun.” - Keskisuomalainen Johanna Isokosken sopraanoääntä on kuvailtu kristallinkirkkaaksi, helmeileväksi ja poikkeuksellisen kauniiksi. Lisäksi hän on saanut kiitosta säteilevästä lavaolemuksestaan, jonka on kehuttu taipuvan sekä herkkiin että koomisiin rooleihin. Illan kapellimestari ja ohjelman kokoaja Dimas Ruiz Santos kuuluu Kymi Sinfoniettan monitaitoiseen soittajistoon, ja on orkesterin ykkösoboisti, sekä kuoronjohtaja ja kapellimestari.
Taiteilijat
Kapellimestari:
Dimas Ruiz Santos
Laulusolisti:
Johanna Isokoski, sopraano
Ohjelma

Zarzuelaa

TAIVAALLISTA MUSIIKKIA! - MAHLERIN NELJÄS SINFONIA
 • Verkkokonsertti
TÄSTÄ LINKISTÄ KONSERTTIIN! Kymi Sinfonietta kulkee kohti kesää taiteellisen neuvonantajansa Olari Eltsin sekä Gustav Mahlerin lumoavan musiikin saattelemana. Kevätkauden viimeisessä verkkokonsertissa kuullaan säveltäjämestarin ylimaallisia iloja kuvaava neljäs sinfonia, joka on yhtä valoisa ja kirkas kuin kesän aurinkoisin päivä. Tämä sinfonia on viimeinen Mahlerin niin kutsutuista Wunderhorn-sinfonioista. Nimityksellä viitataan Des Knaben Wunderhorn -kansanrunokokoelmaan, jonka tekstejä Mahler hyödynsi sekä laulusarjoissaan että varhaisissa sinfonioissaan. Mahlerin sävellystyön lähtökohtana oli hänen taivaskuvaelmansa, Wunderhorn-laulu Das Himmlische Leben, Taivaallinen elämä, jonka ympärille koko tämä noin tunnin pituinen sinfonia syntyi. Tämä viattoman sulokas musiikillinen ote kantaa miltei läpi koko valoisan kauniin ja välillä leikillisen kepeän teoksen. Sinfonian viimeisessä osassa musisointiin yhtyy sopraanosolisti. Kuulemme tämän lauluosuuden ilmaisuvoimaisen sopraanotähden,Helena Juntusen, tulkitsemana. Konsertti on osa Kymijoen Lohisoitto -festivaalin ohjelmaa.  HUOM! KONSERTTI ON MAKSUTON!
Taiteilijat
Kapellimestari:
Olari Elts
Laulusolisti:
Helena Juntunen, sopraano
Ohjelma

Gustav Mahler: Sinfonia nro 4
(sovitus kamariorkesterille: Klaus Simon)

LUPAUS KESÄSTÄ
 • KONSERTTISTRIIMAUS
Nyt ensimmäistä kertaa Kymi Sinfoniettassa vieraileva Emilia Hoving on tämän hetken kuumimpia nuoria suomalaisia kapellimestarinimiä: Hänelle myönnettiin vastikään Suomen arvostelijain liiton Kritiikin Kannukset -palkinto mm. kotikatsomoihin asti välittyvästä ammattitaidosta ja intensiivisestä läsnäolosta orkesterin edessä.  Konserttimme on kuin raikas kesäpäivä parhaimmillaan: seesteinen, rauhallinen, täynnä odotuksia ja toivoa. Ranskalaissveitsiläinen Athur Honegger sai inspiraationsa sinfoniseen runoonsa Pastorale d'été lomanviettopaikastaan Sveitsin Alpeilta, sävellys onkin kuin rauhallisen kesäaamun kuvaus vuoristomaisemissa. Tšaikovskin upeiden Rokokoo-muunnelmien solistina kuullaan Tuomas Lehtoa, joka on Radion sinfoniaorkesterin 1. soolosellisti ja kiertää aktiivisesti solistina ja kamarimuusikkona ympäri maailmaa. Schubertin viides sinfonia syntyi säveltäjän ollessa 19-vuotias. Tämä mozartmaisen elegantti ja loisteliaan melodinen teos päättää kesäisen konserttimme.  
Taiteilijat
Kapellimestari:
Emilia Hoving
Solisti:
Tuomas Lehto, sello
Ohjelma

Arthur Honegger:   
Pastorale d’été (Suvisoitto)

Pjotr Tšaikovski: 
Rokokoo-muunnelmat sellolle ja orkesterille

Franz Schubert:   
Sinfonia nro 5

VAPPUKONSERTTI ”Volare!”
 • KONSERTTISTRIIMAUS
Taiteilijat
Kapellimestari
Antti Rissanen
Laulusolistit
Maria Ylipää, sopraano
Tero Harjunniemi, tenori
Ohjelma

Vappukonserttimme tarjoaa ihanaa italialaista musiikkia La Stradasta Lazzarellaan, Mambo Italianosta O sole mioon! Vietä vappua Kymi Sinfoniettan, huippusolistien ja Antti Rissasen maukkaiden orkesterisovituksien parissa! Pitkään toivottu tähtisolisti Maria Ylipää tunnetaan myös suosittuna näyttelijänä ja musikaalien pääosien esittäjänä sekä Suomessa että Ruotsissa. Kiitosta ovat tuoneet monet elokuvaroolit sekä mm. Kotkaan sijoittuva tv-sarja ’Aallonmurtajat’. Tenori Tero Harjunniemi, on loistanut monilla ooppera- ja operettilavoilla sekä mm. Tulisissa tenoreissa.

KEVÄTSERENADI
 • KONSERTTISTRIIMAUS
Taiteilijat
Kapellimestari
Olari Elts
Ohjelma

Ohjelma:
Joachim Raff:        
Sinfonietta

Antonin Dvorak:    
Serenadi puhaltajille

Jean Francaix:    
Kahdeksan eksoottista tanssia

Korvia hivelevän kaunista puhallinmusiikkia. Istahda nauttimaan ja rentoutumaan iloisen keväisen ja pulppuilevan musiikin pariin. Kymi Sinfoniettan taitavia puhaltajia johtaa kapellimestari Olari Elts.

 

TÄSTÄ LINKISTÄ LÄHETYKSEEN>>

 

Barokkikonsertti
 • verkkokonserttina Youtubessa
Tämä barokkikonserttimme tarjoaa totutusta poikkeavaa! Tällä kertaa mukana on nimittäin koko Kymi Sinfoniettan soitinvalikoima, ja sen lisäksi vielä barokin ajan loistava “komppiryhmä”, Matias Häkkinen cembalossa ja Jarmo Julkunen luutussa. Konserttimestari Raymond Coxin liidaamassa konsertissa kuullaan koukuttavaa barokkimusiikkia ylväästä fanfaaritunnelmasta elämäniloisiin tanssisäveliin. Konsertissa kuullaan myös Kymi Sinfoniettan uusimpia soittimia; vanhan mallin mukaan rakennettuja barokkikäyrätorvia.
Taiteilijat
Liidaus
Raymond Cox, viulu
Ohjelma

H. I. F. Biber:       
Sonaatti nro 1 kokoelmasta
“Sonatae tam aris quam aulis servientes”  (1676)

Christoph Graupner:         
Alkusoitto F-duuri

Jean-Babtiste Lully:           
Neljä tanssiosaa näyttämöteoksista

’Alceste’ (1673) ja ’Porvariaatelismiehenä’ (1670)

Johann David Heinichen:   
Concerto grosso F-duuri (n. 1720)

AVAJAISKONSERTTI
 • Linkki verkkokonserttin julkaistaan tällä sivulla!
Nyt ovat luovat voimat liikkeellä! Yksi Suomen monipuolisimmista nuorista muusikoista, kapellimestari-laulusolisti Taavi Oramo, säveltäjä-huilisti Heta Aho ja runoilija Auli Särkiö koostavat Kymi Sinfoniettan soittajien kanssa upean musiikkia ja runoa yhdistävän kokonaisuuden. Se vie meidät sekä meren että mielen syvyyksiin, ja lumoaa kauneudellaan ja värikkyydellään. Claude Debussyn meren mahtia kuvaava laulu, ja tanssien keinuva ja maalaileva sävelvuo kohtaavat Heta Ahon Södergran-laulujen isojakin kuohuja tyrskyävän musiikin sekä Auli Särkiön meriaiheiset runot. Debussyn maalauksellisissa tansseissa soolosivellintä käyttää harpisti Päivi Severeide.
Taiteilijat
Kapellimestari ja laulusolisti:
Taavi Oramo
Harppusolisti:
Päivi Severeide
,
Lausunta:
Auli Särkiö
Ohjelma

Claude Debussy:
Dance sacrée et danse profane (Pyhä ja maallinen tanssi)

Heta Aho:      
Kaksi Tanka-laulua:

Älä hymyile
Illalla jätän

Kolme laulua Edith Södergranin runoihin:
Det underliga havet
Du som aldrig
Revance

Claude Debussy:  
La Mer est plus belle (Meri on kauniimpi)

Auli Särkiö:  
meriaiheisia runoja

BIZARRE BAZAAR - PERUUTETTU!
 • Kotkan konserttitalo
 • Kotkan konserttitalo
 • Kuusankoskitalo
 • Kuusankoskitalo
Klarinetin velho, Kari Kriikku, yleisön pyynnöstä täällä jälleen! Hänen poskettoman taidokas ja viihdyttävä esityksensä ei jätä ketään kylmäksi! Bizarre Bazaar on musiikillinen ”itämainen tori”, jonka kojuissa pohjalainen vakavuus yhdistyy itäeurooppalais-arabialaisiin tunnelmiin. Hengästyttävissä rytmeissä kuullaan vaikutteita klezmeristä, tangosta ja fadosta!
Taiteilijat
Solisti ja liidaus
Kari Kriikku, klarinetti
Ohjelma
BEETHOVEN -JUHLAVUODEN PÄÄTÖS!
 • Kotkan konserttitalo
 • Kotkan konserttitalo
 • Kuusankoskitalo
 • Kuusankoskitalo
Musiikin lohduttavan ja hyvää tekevän voiman merkitys on korostunut entisestään tänä vuonna, johon ajoittuu osuvasti myös yhden musiikinhistorian suurimman humanistin ja vallankumouksellisen säveltäjän 250-vuotisjuhla. Beethoven-juhlavuotemme saa tässä konsertissa tunteikkaan ja riemullisen päätöksen. Rakkauden palon, pettymyksen ja kaipuun sävyttämät konserttiaariat ”Ah! Perfido” ja ”No, non turbarti” hehkuvat ajatonta kauneutta ja dramatiikkaa valovoimaisen sopraanotähden, Helena Juntusen tulkitsemina. Rytmisen voiman ja hurmion taidonnäyte, tanssillinen 7. sinfonia vie myös mietteliään viipyileviin tunnelmiin toisessa osassa, josta on tullut yksi kuulijoiden ja elokuvantekijöidenkin suurimmista suosikeista.
Taiteilijat
Kapellimestari
Olari Elts
Solisti
Helena Juntunen, sopraano
Ohjelma

L. van Beethoven:              
Aariat:  “Ah! Perfido”

”No, non turbarti”
Sinfonia nro 7  (sovitus: Peter Stangel)

Samettiset jouset
 • Kotkan konserttitalo
Taiteilijat
Liidaus
Raymond Cox
Ohjelma

Jean Sibelius: Sarja viululle ja jousille, solistina Linda Fogelsone
Leoš Janácek: Idylli, sarja jousiorkesterille
Philip Glass: osa Sinfoniasta nro 3 jousiorkesterille
Ej. Rautavaara: Divertimento

Puhaltajien Ragtime
 • Kotkan konserttitalo
 • Kouvolan kaupungintalo
Yleisön turvallisuusohjeet torstain 12.11. Kouvolan kaupungintalon konserttiin: https://kymisinfonietta.fi/fi/uutinen/turvallisuusohjeet-kymi-sinfoniettan-torstain-1211-kouvolan-kaupungintalon-konserttiin Yleisön yleiset turvallisuusohjeet: https://kymisinfonietta.fi/fi/turvallisestikonserteissa  
Taiteilijat
Ohjelma

Scott Joplin:
Alkusoitto oopperasta ’Treemonisha’

G. Gershwin:  
osia oopperasta ’Porgy ja Bess’

Ferenc Farkas:  
Vanhoja unkarilaisia tansseja

Carl Orff:  
osia Carmina Buranasta  
(sov. Friedrich K. Wanek)

Rion Sydän
 • Kotkan konserttitalo
 • Pato Klubi, Kuusankoski
Rio de Janeirossa vaikuttavien mestarien sielukkaita teoksia Visa, Vovan ja Villen hellässä käsittelyssä. Säveltäjinä mm. Hermeto Pascoal, Egberto Gismonti ja Edu Lobo.
Taiteilijat
Solistit
Visa Haarala, flyygelitorvi
Vladimir Belov, vibrafoni
Ville Herrala, basso
Ohjelma
VALOVOIMAA!
 • Kotkan konserttitalo
 • Kotkan konserttitalo
 • Kuusankoskitalo
Taiteilijat
Liidaus
Raymond Cox
Solistit
Auli Kontinen, huilu
Dimas Ruiz Santos, oboe
Karita Siljander, fagotti
Janne Laine, käyrätorvi
Ohjelma

W. A. Mozart:
Sinfonia concertante Es-duuri neljälle puhaltajalle ja orkesterille

Joseph Haydn:
Sinfonia nro 80 d-molli
 

Sellon lumoa
 • Kotkan konserttitalo
 • Kotkan konserttitalo
 • Kuusankoskitalo
Taiteilijat
Kapellimestari
Olari Elts
Solisti
Jonathan Roozeman, sello
Ohjelma

Joseph Haydn: Sellokonsertto C-duuri
Aaron Copland: Appalakien kevät -sarja

KLAMI-ILTAMAT: Uuno Klami 120 vuotta! Yhteistyössä: Kymi Sinfonietta ja Uuno Klami -seura
 • Kotkan konserttitalo
Säveltäjä Uuno Klami olisi täyttänyt 120 vuotta 20.9.2020. Juhlan kunniaksi Kymi Sinfonietta ja Uuno Klami -seura järjestävät yhteistyössä ihastuttavat Klami-iltamat Kotkan konserttitalolla torstaina 1.10.2020. Pianisti, Uuno Klami -seuran puheenjohtaja Esa Ylönen ja Kymi Sinfoniettan muusikot esittävät virolahtelaislähtöisen Uuno Klamin 120-vuotisjuhlavuoden kunniaksi hänen ihastuttavia kamarimusiikkiteoksiaan hyväntuulisissa konsertti-iltamissa! Nyt on ainutlaatuinen mahdollisuus kuulla harvoin esitettyjä Klamin pienimuotoisempia kappaleita ja kuulla niiden taustoista tässä juonnetussa konsertissa. Klamin musiikille omistautunut Esa Ylönen ja säveltäjä Eero Kesti ovat saaneet Klamin kamarimusiikkituotantoa laajemmin soittajien ulottuville editoituaan hänen teoksiaan (julkaisijana Fennica Gehrman). Konsertissa kuullaan mm. kaksi osaa Pianokvartetosta D-duuri, jota on pidetty Klamin parhaana opiskeluaikojen sävellyksenä sekä säveltäjän hauskimpiin teoksiin kuuluva Rag-Time & Blues klarinetille, trumpetille, pianolle ja kahdelle viululle.  Mukana myös salonkimusiikin helmiä wieniläistunnelmin. Uuno Klamin syntymäpäivää on juhlistettu myös Kymi Sinfoniettan ja Uuno Klami -sävellyskilpailun Facebook-kanavilla sunnuntaina 20.9.
Taiteilijat
Ohjelma

Uuno Klami:

Pianokvartetto D-duuri

Berceuse viululle ja pianolle

Souvenir, valssi viululle ja jousikvartetille

Rag-Time & Blues klarinetille, trumpetille, pianolle ja kahdelle viululle

Humoresque, op. 36, No. 1

Chanson triste, op. 36, No. 2

Valses lentes et amoureuses 

“MOZART YSTÄVINEEN”
 • Kotkan konserttitalo
 • Kotkan konserttitalo
 • Kuusankoskitalo
 • Kuusankoskitalo
Tämä konsertti tuo yhteen Mozartin ja hänestä inspiraationsa saaneen säveltäjän musiikin. Mozartin kahden upean sinfonian rinnalla soi mm. ikimuistoisesta elokuvamusiikistaan tunnetun italialaissäveltäjä Nino Rotan Andante sostenuto käyrätorvelle ja orkesterille. Tämä kaunis tunnelmapala on taidokkaasti Mozartin tyyliin sävelletty hidas osa hänen ensimmäisen käyrätorvikonserttonsa puuttuvan toisen osan tilalle. Andante sostenuton solistina esittäytyy Kymi Sinfoniettan uusi käyrätorven vuorotteleva äänenjohtaja, Henriikka Teerikangas. Yli sataan elokuvaan (mm. Kummisetä-elokuvat) musiikkia säveltäneen Rotan tuotannosta kuullaan myös osia Leopardi-sarjasta sekä Romeon ja Julian rakkausteema. 
Taiteilijat
Kapellimestari
Olari Elts
Solisti
Henriikka Teerikangas, käyrätorvi
Ohjelma

W. A. Mozart: Sinfonia nro 29
Nino Rota: Osia Leopardi-sarjasta
Romeon ja Julian rakkausteema
Andante sostenuto käyrätorvelle ja orkesterille
W. A. Mozart: Sinfonia nro 33

 

BAROKKIKONSERTTI “MUSIIKKIA EUROOPAN HOVEISTA”
 • Kotkan konserttitalo
 • Kotkan konserttitalo
 • Kuusankoskitalo
 • Kuusankoskitalo
Sykähdyttävää ja toiveikasta barokkimusiikkia 1700-luvun alusta orkesterimme konserttimestarin Raymond Coxin liidaamana!  Nämä ympäri Eurooppaa samana ajanjaksona vaikuttaneet säveltäjät loivat aikakautensa suosituinta ja ”muodinmukaisinta” musiikkia omissa kaupungeissaan - Händel Lontoossa, Pergolesi Napolissa, Zelenka Prahassa ja Rebel Pariisissa. Pergolesin Viulukonsertto syttyy hehkuun konserttimestari-Raymondin käsissä.
Taiteilijat
Solisti ja orkesterin liidaus
Raymond Cox
Ohjelma

G. F. Händel: osia Vesimusiikista
G. B. Pergolesi: Viulukonsertto B-duuri
J. D. Zelenka: Simphonie à 8 concertanti
J.-F. Rebel: Fantasia orkesterille

Syyskauden avajaiskonsertti
 • Kotkan konserttitalo
 • Kotkan konserttitalo
 • Kuusankoskitalo
 • Kuusankoskitalo
Kymi Sinfonietta lavalla jälleen! Mukana tähtisolistit, upeaääninen sopraano Mari Palo ja hurmaava Mikael Konttinen.  Kapellimestari-juontajana monitaitoinen Antti Rissanen, jonka kynästä ovat lähtöisin myös konsertin muhkeat ja maukkaat orkesterisovitukset. Ohjelmassa Broadway-musikaalien ja elokuvien rakastettuja säveliä, big band -musiikin klassikkoja sekä pop-musiikin helmiä: Musiikin iloa, svengaavaa rytmiä ja sydäntäpakahduttavia balladeja!Huom. keskiviikon 26.8. molemmat konsertit (klo 17 ja 20) ovat loppuunvarattuja.
Taiteilijat
Kapellimestari
Antti Rissanen
Laulusolistit
Mari Palo
Mikael Konttinen
Ohjelma

Ohjelmassa mm: New York, New York; Don’t Cry For Me Argentina;
The Winner Takes It All; Con te partirò; Kaunotar ja hirviö

 

VALOKEILASSA TAAVI ORAMO
 • Kotkan konserttitalo
 • Kouvolan kaupungintalo
Nousevan, monilahjakkaan muusikko-kapellimestarin debyytti Kymenlaaksossa: Valokeilassa Taavi Oramo. Ohjelmassa Haydnin nerokasta musiikillista keksintää ja huumoria sekä yksi Gustav Mahlerin tunnetuimmista laulusarjoista, Vaeltavan kisällin laulu. Samalla kuullaan Uuno Klami -sävellyskilpailusta ponnahduslaudan kansainväliselle uralleen saaneen Sauli Zinovjevin tilaussävellyksen esitys! 
Taiteilijat
Kapellimestari ja laulusolisti
Taavi Oramo
Ohjelma

Sauli Zinovjev:                  
Un Grande Sospiro (tilausteos: Kymi S ja Tapiola S)

G. Mahler/A. Schönberg:  
Lieder eines Fahrenden Gesellen

Joseph Haydn:                  
Sinfonia nro 101, ”Kello”

”VANGITSEVA VALKOKANGAS”
 • Kotkan konserttitalo
 • Kuusankoskitalo
Rakastettuja säveliä tunnetuilta säveltäjämestareilta ja elokuvamusiikin arvostetuimmilta tekijöiltä. Tässä konsertissa selviää, kuinka suuri rooli musiikilla on elokuvien tapahtumien ja tunnelmien luojana. 
Taiteilijat
Kapellimestari
Eero Lehtimäki
Ohjelma

mm.

W. A. Mozart
Richard Wagner:
Valkyyrioiden ratsastus


Rossini:
Wilhelm Tell -alkusoitto

Edvard 
Grieg:
Vuorenkuninkaan luolassa


John Williams: Tähtien sota

Enio Morricone:
Gabriel´s oboe

Hans
Zimmer:
Pirates of the Caribbean

BEETHOVEN - RADIKAALI GURU III
 • Kotkan konserttitalo
 • Kuusankoskitalo
Yksi Beethoven-vuoden huippukohdista: Säveltäjä Jarkko Hartikaiselta tilattu teos johdattaa suoraan Beethovenin upeaan Eroica-sinfoniaan. Tähtihuilisti Sharon Bezaly tunnelmoi ranskalaisen musiikin parissa.
Taiteilijat
Kapellimestari
Olari Elts
Solisti
Sharon Bezaly, huilu
Ohjelma

Witold Lutosławski:     
Preludeita
    

Nicolas Bacri:              
Huilukonsertto

Claude Debussy:       
Syrinx

Faunin iltapäivä

Jarkko Hartikainen:     
Uusi teos, kantaesitys

L. van Beethoven:       
Sinfonia nro 3, ”Eroica”

”MUINAISET SOINNIT”
 • Kotkan konserttitalo
 • Kuusankoskitalo
Uskomattomia puhallinsoittimia, muinaisia ja täysin uusia! Espanjalainen multi-instrumentalisti Abraham Cupeiron käsissä kaikki muuttuu soivaksi musiikiksi! Hän on myös rakentanut osan illan aikana kuultavista soolosoittimista muinaisten soitinmallien mukaan. Kapellimestarina yksi Kymi Sinfoniettan omista multimuusikoista, oboen äänenjohtaja Dimas Ruiz Santos. Tämä parivaljakko kävi juuri levyttämässä konsertin ohjelmaa yhden Lontoon huippuorkesterin kanssa. Soolosoittimina mm: sinkki, sarvi, frula, kaval, duduk, bulgarialainen säkkipilli, simpukat ja karnyx.   Huom! Avoimet kenraaliharjoitukset klo 12.30-13.30. Ilmoittautumiset tulee tehdä osoitteeseen toimisto@kymisinfonietta.fi tai puhelimitse 05-234 4891. Tarkemmat ohjeet annetaan ilmoittautumisen yhteydessä.
Taiteilijat
Kapellimestari
Dimas Ruiz Santos
Solisti
Puhallintaituri Abraham Cupeiro
Ohjelma

Joaquín Rodrigo:­
Kolme vanhaa tanssia

Johan Daniel Berlin:          
Sinfonia á 5  

Astor Piazzolla:                 
Sarja              

Abraham Cupeiro - Carlos Vázquez:
Tocata de corna 

Béla Bartók:                       
Romanialaisia kansantansseja

Abraham Cupeiro:             
Osia Pangea-sarjasta
                                         
Baleas
(Valaat)

Sereas (Merenneidot)

BEETHOVEN - RADIKAALI GURU II
 • Kotkan konserttitalo
 • Kuusankoskitalo
Huippusolisti Viviane Hagner Beethovenin rakastetun Viulukonserton solistina. Jörg Widmanin pirteä aloitus johdattaa Beethovenin valoisaan ja hilpeään 8. sinfoniaan.  
Taiteilijat
Kapellimestari
Olari Elts
Solisti
Viviane Hagner, viulu
Ohjelma

Jörg Widmann: 
Con brio       

L. van Beethoven: 
Sinfonia nro 8

Viulukonsertto

BAROKKIKONSERTTI
 • Kotkan konserttitalo
 • Kouvolan kaupungintalo
Värikästä ja rehevää barokkimusiikkia: Georg Friedrich Händelin upeita aarioita, joissa solistina yksi Suomen taidokkaimmista barokkilaulajista, Tuuli Lindeberg, suuren orkesterin säestyksellä. Rameaun orkesterimusiikki hurmaa värikkyydellään ja kekseliäisyydellään.
Taiteilijat
Liidaus
Raymond Cox, violin
Soloist
Tuuli Lindeberg, soprano
Ohjelma

G. Fr. Händel: 
Aarioita

J. Ph. Rameau: 
Orkesterimusiikkia

SUURET BEETHOVEN-VUODEN AVAJAISET: Katkelmia FIDELIO-OOPPERASTA
 • Kotkan konserttitalo
 • Kuusankoskitalo
Beethovenin upea ja voimakas Fidelio-ooppera lähes kokonaisuudessaan konserttiversiona tähtisolistien kanssa, kapellimestari Olari Eltsin johdolla. Leonoren osan laulaa sopraano Emma Bell, joka on esittänyt Fidelio-oopperaa mm. Theater an der Wienissä, Kölnissä, Cardiffissa, Baijerin valtionoopperassa Münchenissä - sekä ensi kesänä Glyndebournen oopperafestivaaleilla.
Taiteilijat
Kapellimestari
Olari Elts
Solistit
Emma Bell, sopraano
Anna-Kristiina Kaappola, sopraano
Juhan Tralla, tenori
Tommi Hakala, baritoni
Timo Riihonen, basso
Ohjelma

L. van Beethoven: 
Alkusoitto ja aarioita oopperasta ’Fidelio’

JOULUKONSERTTI ”Kymi Sinfoniettan puurojuhla”
 • Kotkan konserttitalo
 • Kuusankoskitalo
Tervetuloa Kymi Sinfoniettan iloiseen joulutunnelmaan! Päätämme 20-vuotisjuhlavuotemme konserttisaleissa pidettäviin Joulukonsertteihin, joissa on kapellimestarina nuori suomalainen lahjakkuus, Tarmo Peltokoski sekä juontaja-laulattajana Kouvolan Teatterista tunnettu näyttelijä-muusikko Veli-Matti Karén. Tänä vuonna järjestämme orkesteriväen ja yleisön yhteisen joulupuurohetken klo 17.30 alkaen konserttitalojen kahvilassa, jossa myös mahdollisuus puuroon lisukkeineen ja kahvi/tee 5 €:n hinnalla.
Taiteilijat
Kapellimestari
Tarmo Peltokoski
Juontaja-laulattaja
Veli-Matti Karén
Ohjelma

Tarjolla on mm. jouluista musiikkia, yllätysnumeroita sekä tuttuja joululauluja yhteislauluna koko orkesterin säestyksellä! Tästä alkaa joulu.

”JOULUA ODOTELLESSA”
 • Kotkan kirkko
 • Kouvolan Keskuskirkko
”Joulua odotellessa” -konsertit tarjoavat kuultavaksi maailman suloisimman jouluisen ohjelman: Konsertissa yhdistellään kahden, aikanaan lapsinerona uransa aloittaneen säveltäjän, Mozartin ja Mendelssohnin tuotantoa. Samalla Kymi Sinfonietta yhdistää pohjois- ja eteläkymenlaaksolaisia musiikintekijöitä tuomalla yhteen kouvolalaisen Sonus-kuoron ja kotkalaisen Kamarikuoro Kotka-Canton. Molempia kuoroja kuullaan yhdessä kummassakin konsertissa. Yhteistyö paikallisten voimien kanssa on tärkeää myös konsertit johtavalle Olari Eltsille. Solisteina kuullaan myös Kymenlaaksossa vaikuttavia laulajia, baritoni Riku Peloa ja sopraano Marika Hölttää.
Taiteilijat
Kapellimestari
Olari Elts
Solistit:
Marika Hölttä, sopraano
Riku Pelo, baritoni
,
Kuorot:
Sonus-kuoro, Kouvola (kuoron harjoittaja: Mari Lehtinen)
Kamarikuoro Kotka-Canto, Kotka (kuoron harjoittaja: Mikko Hauhia)
Ohjelma

Felix Mendelssohn:  Sinfonia nro 6

Ave Maris Stella sopraanolle ja orkesterille

Vom Himmel Hoch, kantaatti perustuen koraaliin ”Enkeli taivaan”

W. A. Mozart: Sinfonia nro 31

Laudate Dominum sopraanolle, kuorolle ja orkesterille

Regina Coeli sopraanolle, kuorolle ja orkesterille

LUMIUKKO
 • Kotkan konserttitalo
 • Kotkan konserttitalo
 • Kuusankoskitalo
Iki-ihana, ystävyydestä sydämeenkäyvästi kertova joulunajan klassikkoelokuva Kymi Sinfoniettan live-säestyksellä. Tämä brittiläinen, vuonna 1982 ensi-iltansa saanut palkittu animaatioelokuva valloittaa yleisönsä ikään katsomatta. Laulusolistina Ukko Väisänen (Kouvolan Musiikkiluokkien Kaunisnurmen koulun 4 M) Walking in the Air -kappaleessa.
Taiteilijat
Kapellimestari
Kimmo Tullila
Laulusolisti
Ukko Väisänen
Ohjelma

Joulunajan klassikkoelokuva Kymi Sinfoniettan live-säestyksellä!

YHTEISKONSERTTI JYVÄSKYLÄ SINFONIAN KANSSA
 • Jyväskylän teatteritalo
 • Kuusankoskitalo
 • Kotkan konserttitalo
Kymi Sinfonietta jatkaa viime vuonna hienosti alkanutta yhteistyötä Jyväskylä Sinfonian kanssa: Yhteiskonserteissa kuullaan Lindbergin, Sibeliuksen ja Rahmaninovin rakastettua musiikkia. Sibeliuksen viulukonserton solistina soittaa tänä keväänä Juhani Heinonen -viulukilpailun voittanut, nuori, lahjakas Rebecca Roozeman. Kahden orkesterin voimin päästään nauttimaan Rahmaninovin muhkean romanttisesta 2. sinfoniasta kapellimestari Ville Matvejeffin johdolla.
Taiteilijat
Kapellimestari
Ville Matvejeff
Solisti
Rebecca Roozeman, viulu
Ohjelma

Magnus Lindberg: Chorale

Jean Sibelius: Viulukonsertto

Sergei Rahmaninov: Sinfonia nro 2

IV KANSAINVÄLISEN UUNO KLAMI -SÄVELLYSKILPAILUN FINAALIKONSERTIT
 • Kuusankoskitalo
 • Kotkan konserttitalo (tulosten julkistaminen ja palkintojenjako)
Tunnelma tihenee Olari Eltsin johtamissa, maailman suosituimpiin kuuluvan IV Kansainvälisen Uuno Klami -sävellyskilpailun finaalikonserteissa, joissa päästään nauttimaan viidestä maailman kantaesityksestä. Nämä viisi finaaliteosta valittiin ennätyksellisten 283 kilpailuun saapuneen sävellyksen joukosta. Neljässä sävellyksessä kuullaan solistina oman instrumenttinsa huipputaitajaa. Konserttien juontajana on valovoimainen Jussi-Pekka Rantanen. Tuomariston päätöksen jälkeen seuraa tulosten julistaminen ja palkintojenjako. Myös yleisö saa äänestää omaa suosikkiaan! Tuomaristo: Kalevi Aho (pj), Magnus Lindberg, Erkki-Sven Tüür ja Olari Elts
Taiteilijat
Kapellimestari
Olari Elts
Solistit
Oleg Larinov, alttoviulu
Valentina Coladonato, sopraano
Risto-Matti Marin, piano
Heigo Rosin, marimba
Ohjelma

Christopher Culpo (Ranska)
Mundus Imaginalis*

Pertti Jalava (Suomi)
Alttoviulukonsertto*

Andrea Portera (Italia)
Klecksophonic Lieder*

Tomi Räisänen (Suomi)
Portal, Marimbakonsertto*

Roberto Sansuini (Italia)
Neljä tarinaa pienelle orkesterille*

VIOLA IN MY LIFE I ”Alttoviulun hurmaa”
 • Kotkan konserttitalo
 • Kouvolan kaupungintalo
Toinen Olari Eltsin ideoimista uusista konserttisarjoista, ”Viola in my Life”, esittelee tämän hetken huipputaitavia alttoviulisteja maailmalta. Eltsin mukaan olisi sääli jättää käyttämättä tällaista olemassa olevaa voimavaraa. Osa alttoviulisteista myös liidaa omat konserttinsa solistitehtävien lisäksi. Ensimmäisenä sarjassa esitellään brittiläinen Lawrence Power, jonka konserttiohjelma yhdistelee nerokkaasti vanhaa musiikkia sekä näihin linkittyneitä brittisävellyksiä. Toisena solistina on sävykäs ja samettiääninen irlantilaistenori Robin Tritschler.
Taiteilijat
Liidaus ja alttoviulusolisti:
Lawrence Power
Laulusolisti
Robin Tritschler, tenori
Ohjelma

Esa-Pekka Salonen: Pentatoninen etydi sooloalttoviululle

John Dowland: If my complaints, tenorille ja yhtyeelle

Benjamin Britten: Lachrymae 

Argancelo Corelli: Osa Concerto Grossosta nro 6

Michael Tippett: Corelli-fantasia

H. Purcell - L. Stokowski: Didon valitus: ”When I am Laid in Earth” oopperasta ’Dido ja Aeneas’

Benjamin Britten: Nocturne tenorille ja soitinyhtyeelle

BRASIL! ”Brasilialaiset ystäväni”
 • Kulttuuritalo Kyminsuu, Karhula
 • Kuusankoskitalo
 • Kulttuuritalo Kyminsuu, Karhula
Kymi Sinfoniettan taitavat soittajat nousevat jälleen valokeilaan, kun orkesterin trumpetisti Visa Haarala johdattelee yleisön kuumaan brassitunnelmaan. Hän toimii solistina, liidaajana ja sovittajana brasilialaisten muusikkoystäviensä ja Kymi Sinfoniettan yhtyeen kanssa. Ohjelmisto koostuu pääosin pianisti-säveltäjä Gabriel Gesztin omista sävellyksistä. Toinen puoli ohjelmistosta on 60- ja 70-luvulta tunnettujen - Hermeto Pascoal, Egberto Gismonti, jne. - sekä nykypäivän brasilialaisten säveltäjämuusikoiden käsialaa.
Taiteilijat
Liidaus ja sovitukset:
Visa Haarala
Vierailevat tähdet Brasiliasta:
Gabriel Geszti, piano
Cassius Theperson, rummut
,
Valokeilassa
Kymi Sinfoniettan puhaltajat
Ohjelma
PAAVALI JUMPPANEN JA PIANOMUSIIKIN MESTARITEOKSET
 • Kotkan kirkko
 • Kuusankoskitalo
Suuren suosion aiemmilla vierailuillaan saanut pianotaiteilija Paavali Jumppanen liidaa ja soittaa solistina pianokirjallisuuden rakastetuimpia teoksia! Suuret säveltäjänerot Bach, Mozart ja Beethoven eivät koskaan tavanneet, mutta Mozart ja Beethoven saivat musiikillisia vaikutteita Bachilta, ja Beethoven myös Mozartilta. Jokaisella heistä on kuitenkin täysin omintakeinen tyylinsä, joista kuulemme oivat esimerkit illan mestariteosten parissa.
Taiteilijat
Pianosolisti ja orkesterin liidaus
Paavali Jumppanen
Ohjelma

J. S. Bach: osia Kunst Der Fugesta

W. A. Mozart: Pianokonsertto nro 23 A-duuri, KV 488

L. van Beethoven: Pianokonsertto nro 5, ”Emperor”

ITALIALAISEN BAROKKIMUSIIKIN HURMAA - Capriccio stravagante!
 • Kotkan kirkko
 • Kuusankosken kirkko
Konserttimestari Raymond Cox on koonnut upean kattauksen värikästä ja virtuoosista italialaista barokkimusiikkia. Konsertissa kuullaan musiikkia hurjasta Carlo Farinan Capriccio stravagantesta Antonio Vivaldin aarioihin oopperasta ’Ottone in villa’. Solistina loistaa Suomen oloissa harvinaisen äänialan omaava kontratenori Teppo Lampela.
Taiteilijat
Liidaus
Raymond Cox, viulu
Laulusolisti
Teppo Lampela, kontratenori
Ohjelma

Antonio Vivaldi: Aarioita oopperasta ’Ottone in villa’ (1713)

Giovanni Alberto Ristori: Osia kantaatista ’Dai crini omai scuotete’ (maallinen kantaatti Venäjän tsaaritar Annan kruunajaisista) (1736)

Carlo Farina: Capriccio stravagante (1627)

Marco Uccellini: Osia teoksesta "Sonate, arie e correnti" (1642)

Antonio Bertali: Ciaccona (1662)

Francesco Geminiani: Concerto grosso nro 12 "La folia" 
(Argancelo Corellin tunnetun
”La folia” -Viulusonaatin mukaan) (1729)

RED HOUSE -konserttisarja: II ”Mykkäfilmin lumoa - Uusi Babylon”
 • Karhuvuoren urheilutalo, Kotka
 • Pato-areena, Kuusankoski
Toisena Red House -konserttisarjassa nähdään vuonna 1929 valmistunut Grigori Kozintsevin ja Leonid Traubergin ohjaama hieno mykkäelokuva ’Uusi Babylon’ sekä kuullaan Dmitri Šostakovitšin siihen säveltämä musiikki Kymi Sinfoniettan live-säestyksenä. Tämä kutkuttavan värikäs ja kuvaileva musiikki tuo hyvin esiin myös Šostakovitšin musiikillisen huumorin.
Taiteilijat
Kapellimestari
Olari Elts
Ohjelma

Grigori Kozintsevin ja Leonid Traubergin ohjaama mykkäelokuva ’Uusi Babylon’ vuodelta 1929 sekä Dmitri Šostakovitšin siihen säveltämä musiikki Kymi Sinfoniettan live-säestyksenä.

RED HOUSE -konserttisarja: I ”Suurkaupungin sykettä!”
 • Karhuvuoren urheilutalo
 • Pato-areena
Olari Eltsin ideoiman Red House -konserttisarjan ensimmäisen konsertin ohjelmassa on upea kattaus helposti lähestyttäviä uudemman musiikin klassikoita. Konsertin aloittaa itseoikeutetusti Magnus Lindbergin Red House, ja ohjelmaa jatkaa amerikkalaisen Johan Adamsin huikea Viulukonsertto huippuviulisti Chloë Hanslipin soittaessa solistiosuuden. Hän on levyttänyt Adamsin konserton Lontoon Royal Philharmonic -orkesterin kanssa. Mukaansa tempaavaa rytmistä draivia tarjoavat myös amerikkalaisen Steve Reichin teokset. City Lifen rytmikkäälle poljennolle antaa värinsä New Yorkin katuvilinän äänimateriaali.
Taiteilijat
Kapellimestari
Olari Elts
Solisti
Chloë Hanslip, viulu
Ohjelma

Magnus Lindberg: Red House
John Adams: Viulukonsertto

Steve Reich: Runner
Steve Reich: City Life

AVAJAISKONSERTTI "Yleisön toivekonsertti"
 • Merikeskus Vellamo
 • Merikeskus Vellamo
 • Kouvolan kaupungintalo
Syyskausi käynnistyy Toivekonserteilla, joita varten Kymi Sinfonietta pyysi 20-vuotisjuhlansa kunniaksi yleisöltä toivekappaleita. Toiveita esitettiin runsaasti, ja niistä muodostetut ihanat ja tunnelmalliset konsertit johtaa ja juontaa Atso Almila. Solistina ilmeikäs sopraano Minna-Leena Lahti; mikä huumori, mikä lavakarisma!
Taiteilijat
Kapellimestari
Atso Almila
Solisti
Minna-Leena Lahti, sopraano
Ohjelma

Klassista ja kevyempää yleisön toiveita mukaellen, mm:

Jules Massenet: Meditaatio viululle ja orkesterille

Lasse Mårtenson: Myrskyluodon Maija

Edvard Grieg: Solveigin laulu

Dmitri Šostakovitš: Valssi nro 2

Franz Schubert: Ave Maria

Jean Sibelius: Valse triste

Fanz Lehár: Vilja-laulu

Astor Piazzolla: Libertango

Monty Norman: James Bond -tunnusmusiikki